Et lite finanstips

posted by on 2016.06.09, under Uncategorized
09:

Sidene våre skal ikke bare handle om hvordan man på best mulig vis kan oppleve de fantastiske nordområdene våre, men de kan jo i bunn og grunn handle om hva som helst. Vi har i en tidligere artikkel nevnt dette med finansiering av reiser for å komme hit og oppleve vill og vakker natur, og dette kan vi saktens fortsette litt med. Gode tips får man som sagt aldri nok av, men denne gangen skal vi angripe ‘problemstillingen’ på en litt annerledes måte.

Har du kanskje vært på reise og vært litt for heftig i bruken av kredittkort eller forbrukslån? Da er det ingen fare, for det er flere grep du kan ta som kan hjelpe deg på fote igjen, og det er dette vi skal se litt nærmere på i denne artikkelen!

Nordmenn dynges ned av reisetips hvert eneste år, og det er ekspert etter ekspert som foreslår hvordan vi skal bruke penger når vi er ute på tur. Spesielt populært er det å forslå at man skal bruke kredittkort, og dette gjelder naturligvis mest når man er i utlandet. Man vet aldri hva man kan komme over der, og det kan være både svindel, ran og at man er uheldig å miste kortet sitt. Men, som vi sa i starten, så er det mange som er litt for ivrige i kortbruken og som svir av unødvendig mange tusen kroner, og med et kredittkort kan det ta lang tid å betale det ned – det vet alle som får slike fakturaer i posten med jevne mellomrom!

Da er det én ting som gjelder, og det er å refinansierie! Hvis du kvier deg for å gå i banken å gjøre dette så har du naturligvis muligheten til å gjøre dette uten sikkerhet, og det er det veldig mange som benytter seg av! Det man da gjør er enkelt og greit å samle all kredittkortgjelden som familien har i ett og samme forbrukslån, for deretter å bestemme hvor mye man klarer å betale på lånet i måneden. Da får man opp en nedbetalingsplan og man har dermed en horisont på hvor lenge det vil ta å kvitte seg med gjelden. Husk at rentene er lavere på slike lån enn hva de er på kredittkortene og det vil derfor utvilsomt bli billigere samtidig som det går raskere å kvitte seg med denne gjelden!

pagetop