Mange arrangementer

posted by on 2016.06.17, under Uncategorized
17:

Vi ønsker som kjent å slå et slag for Nord-Norge, og alt det spennende som skjer der. Hvis du ikke her herfra så vet du kanskje ikke så mye som de forskjellige tingene som skjer, men da kan vi gi deg en liten smakebit her i denne artikkelen.

Mange ser dessverre for seg Nord-Norge som en utpost som er kulturelt utarmet og som bare er preget av kaldt og vått vær, og selv om vi skal innrømme et finværet ikke så ofte er innom her så holder vi varmen med mange flotte arrangementer! Et av de største og viktigste er naturligvis FINN – altså Festspillene i Nord-Norge som arrangeres i Harstad hvert år i juni. Denne kulturfestivalen har blitt ett av de viktigste arrangementene i landet faktisk og tilbyr musikk og kultur fra alle verdenshjørner i et kompakt miljø, så her er det virkelig mye fint å få med seg.

Et annet arrangement som finner sted i Lofotens hovedstad, Svolvær, er den årlige og fantastiske happeningen VM i Skreifiske. Her forvandles en liten småby til en virvar av mennesker som er ute etter én ting: å ha det morsomt! Dette er et arrangement som du virkelig ikke vil gå glipp av!

Hvis vi går nærmere inn på musikkens verden så vil selvsagt Buktafestivalen i Tromsø være helt naturlig å nevne, og i år arrangeres denne festivalen fra 21-23 juli. For å gi et lite perspektiv angående statusen på denne festivalen, så kan det være verdt å nevne at artister som Iggy Pop, DumDym Boys, Kvelertak, De Lillos, Raga Rockers, Bendik og mange flere skal stå på scenen i ishavsbyen.

Tromsø har i tillegg et rikt uteliv med massevis av uteplasser og flotte restauranter å by på, så her vil man absolutt ikke lide noen nød!

Vi kan også trekke frem et kuriøst lite arrangement som foregår i Kongsvik, i Tjeldsund kommune i Nordland. Der arrangeres de morsomme og spesielle Trolldagan hvert eneste år den siste helgen i august. Der kler små og store seg ut som troll og har det gøy sammen i Trolleiren i den herlige Kongsvikdalen. Husk at du også får se et nytt skuespill hvert eneste år – alt sydd sammen av glade amatører!

pagetop